SSL-sertifikaatti

SSL-sertifikaatti varmistaa että sivuston omistaja on oikea ja että tiedonsiirto selaimen ja palvelimen välillä on salattu. SSL-sertifikaatin käytön tunnistaa helpoiten siitä että selaimen osoitekentässä lukee protokollan http:// sijaan https://

Sertifikaatteja on kahta eri tyyppiä

SSL-sertifikaattina voidaan käyttää ns. itseallekirjoitettua sertifikaattia jolloin selaimet varoittavat siitä että sertifikaatin on myöntänyt taho johon ei luoteta tai ns. virallista sertifikaattia jonka myöntää taho johon selaimet luottavat oletuksena. Kauttamme saat Symantecin, GeoTrustin ja Comodon sertifikaatteja.

Itseallekirjoitettuja sertifikaatteja ei kannata käyttää missään julkisessa palvelussa, sillä yhteydenmuodostusvaiheessa selaimet varoittavat siitä että sertifikaattia ei ole myöntänyt luotettava taho. Sen sijaan yrityksen sisäiseen käyttöön ne voivat sopia.

Sertifikaatin hakeminen

Hoidamme sertifikaattien hakuprosessin asiakkaidemme puolesta. Suosittelemme kuitenkin että teet itse palvelimellasi ns. Certificate Signing Request (CSR) tiedoston jonka toimitat meille. Haemme tämän tiedoston avulla virallisen sertifikaatin ja hoidamme ”paperityön” puolestasi. Sertifikaatin myöntäjä varmistaa verkkotunnuksen omistussuhteet vähintään lähettämällä vahvistussähköpostin johonkin yleisesti tunnettuun ylläpidon sähköpostiosoitteeseen (esim. hostmaster@domain.fi, administrator@domain.fi jne).

Joissakin sertifikaattityypeissä asiakkaan on toimitettava myös sertifikaatin myöntävälle taholle kaupparekisteriote ja/tai todistus verkkotunnuksen haltijasta jonka saa .fi verkkotunnusten osalta Viestintävirastolta.

Sertifikaatin asennus ja ylläpito

Neuvomme ja autamme asiakkaitamme sertifikaatin asennuksessa Unix/Linux, Mac OS X ja Windows-palvelimiin. Kauttamme saatavat sertifikaatit toimivat yleensä myös palomuurien VPN-sertifikaatteina.

Sertifikaatit myönnetään yleensä tietyksi ajaksi. Seuraamme kauttamme haettujen sertifikaattien voimassaoloa ja ilmoitamme asiakkaillemme hyvissä ajoin ennen kuin ne vanhentuvat.

UC/SAN sertifikaatit

Toimitamme myös myös UC/SAN sertifikaatteja jotka toimivat hyvin esim. Microsoft Exchange palvelimilla ja soveltuvat myös esim. Lync-pikaviestimen suojaukseen. UC/SAN sertifikaatteihin voidaan yhdistää useita eri palvelinten nimiä ja jopa eri verkkotunnuksia. Näin ollen yhdessä sertifikaatti voi varmentaa esimerkiksi seuraavat osoitteet: sip.yritys.fi, www.yritys.fi, webmail.yritys.fi, mail.yritys.fi, mail.yritys2.fi, sip.yritys2.fi jne.

UC/SAN sertifikaattien myöntämisprosessi on kuitenkin erittäin tarkka joten hakemiseen kannattaa varata aikaa vähintään viikko-pari.

Kysy lisätietoja

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.