Suomen johtava ikkunoiden ja ovien valmistaja Pihlavan Ikkunat Oy päätyi Xetpoint Oy:n toteuttamaan työryhmäratkaisuun.

Ratkaisun pohjaksi valittiin avoimen lähdekoodin työryhmäohjelmisto jonka helpon muokattavuuden ansiosta samaan käyttöliittymään saatiin yhdistettyä ikkuna- ja ovitehtaalle tärkeät tuotanto- ja myyntitilastot.

Toteutetussa ratkaisussa kukin myyjä pääsee näkemään omat ovi- ja ikkunamyyntitavoitteensa ja vertaamaan sitä välittömästi kirjautumisen jälkeen toteumaan.

Konsernin johdolle taas ratkaisu tarjoaa tehokkaan raportoinnin niin myyntiryhmän kuin yksittäisen myyjän seurantaan. Toteutetun räätälöinnin ansiosta myös Pihlan ikkuna- ja ovien tuotantomääriä, tuotantovarmuutta, kuormitusastetta ja tilauskantaa voidaan seurata keskitetysti ja helposti.

Hyödyntämällä avoimenlähdekoodin ratkaisuja projektin kustannukset olivat huomattavasti pienemmät kuin pelkän tyypillisen työryhmäohjelmiston. Nyt asiakas sai työryhmäohjelmiston lisäksi kaupan päälle yrityksen johtamista ja raportointitarvetta palvelevan ratkaisun.

Pihla ikkunat ja ovet: www.pihla.fi

Pihlavan Ikkuna Oy

Pihla valmistaa puualumiini-ikkunoita ja -parvekeovia sekä ulko-ovia. Tuotteet ovat tunnettuja Pihla-tuotemerkistään.

Pihla tarjoaa taloyhtiöille ja yksityishenkilöille alan ammattilaisten täyden ikkuna- ja oviremonttipalvelun. Tasokkailla tuotteilla tehty ikkuna- ja oviremontti parantaa kiinteistön ulkonäköä, arvoa, energiataloutta sekä kodin mukavuutta ja turvallisuutta. Pihla-ikkunat ja -ovet sisältyvät myös yhä useamman talotehtaan talopakettiin.

Pihla kuuluu maan suurimpien ikkunanvalmistajien joukkoon. Liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja Ruoveden tehtailla henkilökuntaa on 250. Maankattava myynti- ja asennusorganisaatio mukaanlukien pihlalaisia on yhteensä noin 350.